Connect with us
Ovo sigurno niste znali o krastavcima: Ne, nisu samo za jelo i podočnjake - nećete verovati da je sve ovo moguće!

Korisni saveti

Ovo sigurno niste znali o krastavcima: Ne, nisu samo za jelo i podočnjake – nećete verovati da je sve ovo moguće!

Krastavci su povrće koje je, kad su u pitanju lekovita svojstva, pomalo potcenjeno. Otkrivamo vam kako vam sve krastavci mogu biti izuzetno korisni, na načine na koji vam nisu ni pali na pamet! Iznenadićete se!

Krastavci u sebi sadrže većinu vitamina potrebnih za zdravlje organizma. Samo jedan krastavac u sebi sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink, a pored toga veoma je siromašan kad su u pitanju kalorije.

Otkrivamo vam veoma korisnu stranu krastavaca koja će vam biti od velike pomoći u domaćinstvu.

Antistres sredstvo

Ako osećate da ste pod stresom, a nemate vremena za masažu ili odlazak u spa centar mogu vam pomoći krastavci. Jednostavno isecite krastavce na kockice i prelijte ih kipućom vodom. Hemikalije i nutrijenti koji se nalaze u krastavcima će se otpuštati putem pare i stvoriti opuštajuću aromu koja se veoma delotvornom pokazala kod majki novorođenčadi i studenata koji su pod stresom zbog ispita.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Čudotvorna gumica

Uz pomoć vanjske strane karstavca bez problema možete obrisati hemijsku olovku kad pogrešite. Isto tako pomoći će vam da obrišete tragove bojica i flomastera koje su vaši klinci ostavili po zidovima i nameštaju.

Krastavci za podizanje energije

Svaki put kad osetite umor tokom poslepodneva nemojte kuvati novu dozu kafe već pojedite sveži krastavac. Ova namirnica je prepuna vitamina B i ugljenih hidrata koji dokazano veoma brzo podižu nivo energije, a pored toga obezbediće vam i tečnost.

Odmaglite ogledala

Dosadilo vam je da vam se ogledala u kupatilu zamagle nakon tuširanja? Taj problem ćete efikasno rešiti ako ogledala premažete krastavcima.

Zavarajte glad bez suvišnih kalorija

Ako vam je potrebno nešto da vam zavara glad do večere ili ste gladni pred spavanje, onda su krastavci pravo rešenje. Zasitiće vas i to bez suvišnih kalorija koje će se lepiti za kritične zone.

Sjajno sredstvo za čišćenje

Ako vam je potrebno delotvorno sredstvo za čišćenje česmi, sudopera i posuđa od nerđajućeg čelika pokušajte sa krastavcima. Prerežite krastavac i njime dobro istrljajte prljava mesta, ostavite da stoji neko vreme pa zatim isperite.

Lek protiv mamurluka

Popili ste koju čašu više? Pre spavanja pojedite krastavac i ujutro ćete se probuditi sveži i bez glavobolje. Krastavci sadrže dovoljne količine vitamina B, šećera i elektrolita da nadomesti one izgubljene usled veće količine alkohola koju ste popili.

Osvežava dah

Ako nakon ručka ne možeteoprati zube ili nemate žvaku, a čeka vas važan sastanak, vaš problem biće rešen ako jednu krišku krastavca stavite u usta i jezikom je pridržavate na nepcu 30 sekundi. To će za čas posla rešiti problem lošeg zadaha.

Pasta za cipele

Ako žurite na sastanak i nemate vremena da ispolirate cipele jednostavno ih premažite svežim krastavcem. Zablistaće kao da ste ih satima polirali.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Korisni saveti

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh