Connect with us

Agro kutak

OVO SU TRI UBEDLJIVO NAJMOĆNIJE KUĆNE BILJKE: Neutrališu zračenje i bacile, čiste vazduh, teraju negativnu energiju!

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Pojedine biljke upijaju čestice koje zagađuju životni prostor.

Nije novost da je vazduh u zatvorenom prostoru do 5 puta lošijeg kvaliteta od svežeg, spoljnog vazduha. Toksini koji se nalaze unutar našeg doma mogu da uzrokuju različite zdravstvene tegobe, kao što su glavobolja, vrtoglavica, slabost. Na sreću, priroda je za nas osmislila izvrsne filtre i pročišćivaće vazduha – sobne biljke. Neke od njih možda već imate u svom domu, a ako namete, sada je pravi trenutak da ih nabavite.

Kaktus

Biljke koje su mnogima omiljene, posebno onima koji su po ceo dan na poslu, zbog lakog održavanja. Osim što su zahvalne i atraktivnog izgleda, kaktusi i imaju veliku moć upijanja štetnog elektromagnetnog zračenja i smanjuju koncentraciju isparljivih organskih materija. Ne treba mu čak ni velika doza svetlosti, kao ni vlažnost vazduha.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Fikus

Moćna biljka koja je pravi prirodni filter vazduha od prašine, gljivica i bakterija,a ono što je važno neutralizuje i duvanski dim. Važno je znati da fiksu treba postaviti na izvor svetlosti, a nikako na promaju.

Aloe vera

Lekovita svojstva ove biljke su višestruka. Sadrži 240 hranjivih i lekovitih sastojaka, između ostalog, vitamine C i B, minerale, mangan, cink, bakar i brojne druge. Aloa vera ima snažno antibakterijsko i antigljivično dejstvo, ali zanimljivo je i da savršeno uklanja štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenje televizijskog ekrana i monitora. Zato se vrlo preporučuje da je uzgajaju oni koji mnogo vremena provode ispred računara.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Agro kutak

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh