Connect with us

Ljekovito bilje

Po ruskom narodnom receptu: Ovaj čudotvorni napitak smanjuje nivo masnoće u krvi i kompletno čisti organizam od toksina! – Ljekovito bilje

Ovaj napitak posebno će dobro doći nakon obilnih obroka i tokom dijete. Idealno je rešenje za pročišćavanje krvi od masnoća, ali i za detoks celog tela.

Sastojci:

  • 400 gr celera
  • 1 kg limuna

Priprema:

Izrendajte 400 gr korena celera. Dodajte 2l vode i u to izrendajte malo limunove kore. Kuvajte 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi 5-6 sati.

Iscedite 1 kg limuna i dodajte ga u vodu sa izrendanim celerom. Procedite tečnost kroz cediljku i prelijte u staklenu flašu.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Ovaj napitak konzumirajte pre obroka 3 puta dnevno. Pijte oko 1 dl, a možete ga razblažititi i vodom.

Zašto je ovaj napitak toliko moćan?

Zbog obilja različitih korisnih sastojaka celer ima izuzetna lekovita svojstva. On smanjuje koncentraciju lošeg holesterola, triglicerida, ali i vrši detoks celog tela. Celer poboljšava krvnu sliku i cirkulaciju, apetit, uklanja smetnje kod varenja, dok acetileniks, jedan od njegovih sastojaka, zaustavlja umnožavanje ćelija raka.

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Povoljno deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

Napomena: Napitak čuvajte isključivo u frižideru.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh