Connect with us
Kako sami da napravite aromatizovana ulja

Ljekovito bilje

Podmlađuju zglobove, leče slabu pokretljivost: Ova eterična ulja ublažavaju simptome artritisa u rekordnom roku! – Ljekovito bilje

Artritis je stanje u kojem stradaju zglobovi. Oni postaju upaljeni i bolni, a problem može biti toliko ozbiljan da osoba ne može da obavlja svakodnevne aktivnosti. U ovom problemu mogu da pomognu eterična ulja, a ovo su dokazano najdelotvornija:

Tamjanovo ulje

Ublažava čak i duboku upalu, sprečava rast molekula koji izazivaju zapaljenske procese u hrskavicama. Dovoljno je pomešati nekoliko kapi esencijalnog ulja tamjana sa baznim uljem (kokosovo, maslinovo, avokado) i naneti smesu na problematično mesto.

Ulje limunske trave

Ovo ulje je moćan antioksidans koji smanjuje negativne efekte slobodnih radikala, koji često uzrokuju artritis. Da biste ublažili bol, potrebno je da dodate nekoliko kapi ulja u posudu sa proključalom vodom i zagrevate problematična mesta parom.

Ulje đumbira

Za ublažavanj bolova natopite gazu ovim uljem i držite oblogu 20 minuta na bolnom mestu.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Ulje lavande

Obično se koristi za poboljšanje kvaliteta sna, ali takođe pomaže u lečenju artritisa i olakšava bolove. Da biste brzo ublažili bol, samo nanesite 3-5 kapi razblaženog ulja lavande na problematično područje i kružnim pokretima masirajte. Ponovite postupak koliko god je potrebno.

Narandžino ulje

Razblažite ovo ulje nekim baznim uljem (kokosovo, maslinovo, avokado) i utrljati u pogođeno područje.

Ulje mente

Ima jedinstvena lekovita svojstva, brzo ublažava bol i nema nikakva neželjena dejstva. Nanesite 5-10 kapi razblaženog ulja na pogođeno područje kože.

Ulje kamilice

Brzo smanjuje upalu i ublažava ukočenost zglobova prodirući duboko u kožu. Za maksimalno ublažavanje bolova pomešajte 15 kapi ulja kamilice sa dve kašike bilo kog baznog ulja i nanesite smesu na problematično mesto.

Ulje kurkume

Ovo ulje ima odlična protivupalna svojstva i koristi se u lečenju reumatoidnog artritisa. Dovoljno je naneti nekoliko kapi razblaženog proizvoda na problematično područje jednom dnevno.

Napomena: Esencijalno ulje uvek treba razblažiti baznim uljem, jer se tako eliminiše mogućnost iritacije kože. Optimalan odnos je 12 kapi esencijalnog ulja i 30 g baznog ulja. Pre nego što tretirate problematična područja, trebalo bi da proverite reakciju tela na razblaženo ulje i nanesete malu količinu smese na mali deo kože.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh