Connect with us

Ljekovito bilje

Pomaže kod bronhitisa, kijavice i prehlade: Ovaj čaj ima brojna lekovita svojstva

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Prirodna medicina kaže da mladi listovi zove, mada manje nego cvetovi, imaju sposobnost da podstiču znojenje i pospešuju lučenje mokraće

Čaj od listova i od cvetova zove koristi u lečenju bolesti kod kojih je pojačano znojenje. Pre svega za prehladu, nazeb, grip, bronhitis, za početni stadijum zapaljenja pluća, jaku kijavicu, reumatske bolesti… Čaj od mladih listova i cvetova zove, preporučuje se u svim onim slučajevima kada je potrebno poboljšati funkcije bubrega, pojačati izlučivanje mokraće i odstraniti nagomilanu vodu u organizmu. Mladi izdanci i listove zove, na primer, sadrže supstancu koja deluje na smanjenje povećanog šećera u krvi, pa se čaj od njih preporučuje kao pomoćno, dopunsko dijetoterapijsko sredstvo u lečenju šećerne bolesti.

Čaj od zove protiv kijavice, brohitisa i upale pluća

Čaj od svežih ili suvih cvetova zove koristi se protiv kijavice, bronhitisa, groznice, u početnom stadijumu upale pluća i kod svih reumatičnih oboljenja gde se čovek znoji.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Priprema: 50 g svežih ili suvih cvetova zove prelijte sa litar ključale vode. Ostavite da odstoji poklopljeno 10 minuta, a zatim procedite. Pijte po nekoliko šolja dnevno.

Odvar od zove protiv upale bubrega i za izbacivanje vode

Odvar od zove preporučuje se kod nefritisa (upale bubrega), reumatizma i za izbacivanje nagomilane suvišne vode iz organizma.

Priprema: 2 šake ili oko 50-60 g unutrašnje kore zove stavite u litar vode. Kuvajte koru u vodi sve dok voda ne uvri. Odvar procedite i pijte nekoliko puta dnevno, između obroka.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh