Connect with us

Ljekovito bilje

POTREBNA SU VAM SAMO 2 SASTOJKA Travar otkrio recept za moćni narodni lek za želudac i organe za varenje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Lek od čuvarkuće za jači organizam i želudac po receptu poznatog travara  – potrebna su vam samo 2 sastojka!

Čuvarkuća je biljka koja sadrži puno vitramina A i C, izuzetno je lekovita, pa bi trebalo da je ima svaka kuća. Vrlo je jednostavna za gajenje, ne zahteva posebnu negu, a jedini način da ugrozite biljku jeste da je zalijete sa previše vode.

Sadrži fitoncide, supstance koje deluju antiseptično i bore se protiv bakterija. To su još znale naše bake kada su koristile čuvarkuću kod bolova u uhu, nacedile bi dve do tri kapi čuvarkuće u uho, a danas ovaj lek potvrđuje i nauka.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Travar  u jednoj emisjiji objasnio je da se čuvarkuća preporučuje za lečenje organa za disanje, varenje, kod bronhitisa, kod osoba koje imaju problem sa čirom u želucu ili na dvanaestopalačnom crevu.

Travar  je pokazao kako od čuvarkuće možemo da napravimo preparat za jačanje organizma, organa za varenje, posebno želuca.

Potrebna su vam dva sastojka:

  • 21 sveže ubran list čuvarkuće
  • 150g prirodnog meda

Priprema:

Listove čuvarkuće operite i očistite, pa stavite u secko ili blender. Ukoliko nemate ovaj uređaj možete i sitno iseckati nožem. Kada usitnite čuvarkuću, pomešajte dobijenu smesu sa medom. Kada dobro izmešate, vratite smesu u teglu i uzimajte jendu kašičicu svakog jutra na prazan stomak. Nakon uzimanja leka, pokušajte da ništa ne popijete i ne jedete 30 minuta kako bi lek delovao. Narodna medicina ga preporučuje i kod sindroma policističnih jajnika.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh