Connect with us

Priroda i zdravlje

Priprema za operaciju po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

PRIPREMA ZA OPERACIJU

Ako određena operacija ne mora odmah da se izvrši, tri nedelje pre operacije treba piti čaj za bubrege, kako je navedeno na 52. strani, a čaj od žalfije (strana 51 ) piti i onako stalno, ali naročito pre operacije. Ne piti alkohol! Posle operacije uputstvo uvek glasi: „Duboko dišite!”, što je, svakako, veoma važno. Tu vežbu disanja treba primenjivati još ranije, odnosno vežbati, da bi pacijent mogao da je prlmeni odmah pošto se probudi iz narkoze. Ja sam 1947. Godine bio operisan od žuči i probudio se od narkoze tek četvrtog dana, pa je načelnik već bio digao ruke od mene, kako mi je sam kasnije rekao. Da nisam znao za gimnastiku disanja i da je nisam primenio, stvarno bi tada i umro. Ta gimnastika disanja bila je tako bolna, da mi je lekar rekao: „Hiljadu lekara na mome mestu to sigurno ne bi učinili”, pa me je još pitao da li pušim, na šta sam ja odrečno odgovorio, a lekar reče: ,,Da ste pušač, ne biste mogli da raspolažete s ovoliko energije.” Na to sam mu rekao da u slučaju operacija i nesreća nepušač ima znatno veće izglede da preživi. To znači, bar pre operacije, ostaviti pušenje, pošto se posle operacije i onako ne sme pušiti

Posle operacije raka na totalnu terapiju trebalo hi čekati najmanje mesec dana. U svakom slučaju —
dok se rekonvalescent ne oseća dovoljno ojačan. Međutim, dobro je odmah posle operacije uz jelo uzimati i po malo soka. Uglavnom to treba činiti oko pet minuta pre svakog obroka i to 1/2 šolje — oko 60 ml. Piti polako, nikako odmah gutati!

Bilo bi veoma važno kad bi svaki bolesnik pred operaciju imao bioritmogram, odnosno, kompletan bioritam za period pre i posle operacije. ja sam, naknadno, izračunavao bioritmograme za već oko hiljadu operacija, saznavši kakav je bio ishod, dobar ili loš, pa sam uvek imao potrvdu da se sve poklapalo sa bioritmogramom. Kako bi bilo divno kad bi pred svaku operaciju bio uzet u obzir bioritam, ako se operacija ne mora izvršiti baš odmah! To bi bilo blagoslov za pacijenta I izvor najvećih pohvala za hirurga, jer tada gotovo da ne bi bilo komplikacija. Normalno je da od 1000 operacija mora ponekad biti i izuzetka i u najboljem trenutku bioritma. Jedan lekar, koji je operisao čoveka sa rakom želuca prema mom proračunu, rekao mi je: „Gde bismo dospeli, kad bismo uvek morali da vodimo računa o bioritmu!” Rekao sam: „Mnogo dalje, nego inače”, pa sam mu odmah pružio o dokaze, ali i više stručnih potvrda iz ruku uglednih lekara, pa i klinika, uspevši da ga u to uverim. On je, na žalost, ukratko, posle toga umro. To je.bilo pre više godina. Postoje, na žalost, i drugi lekari koji se smeju bioritmu, iako se nisu potrudili da ga prouče. Međutim, nikada ne treba ništa osuđivati što ne poznajemo. Svaki presek bilo fizičke, emocionalne ili intelektualne krivulje bioritma sa apscisom, period iii poluperiod, predstavljaju opasnost za operaciju, zbog mogućnosti nastanka emobolije, tromboze, krvarenja ili čak smrti.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh