Connect with us

Ljekovito bilje

Pripremite šoljicu ovog čaja već danas: Podstiče regeneraciju, sprečava pojavu gastrointestinalnih bolesti! – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ne treba potcenjivati blagodeti biljnih čajeva, jer lekovito bilje ne samo da ne sadrži kofein, već može i blagotvorno uticati na tok različitih procesa u telu.

Jedna od najpopularnijih “lekovitih” biljaka je neven. Ovi mali narandžasti cvetovi riznica su vitamina i antioksidanata. Kada se redovno uzima može imati terapeutski efekat na telo, pružajući prevenciju različitih bolesti i poboljšavajući stanje kože.

Otkrivamo zašto neven zaslužuje vašu pažnju.

Neven je bogat antioksidantima

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Biljka sadrži veliki broj polifenola, karotenoida i flavonoida – moćnih antioksidanata koji štite ćelije od oštećenja slobodnih radikala, jačaju imunitet i sprečavaju prerano starenje tela.

Podstiče regeneraciju

Neven ima antiinflamatorna i lekovita svojstva. Aktivne supstance sadržane u biljci stimulišu proizvodnju kolagena i drugih „građevinskih“ proteina odgovornih za obnavljanje tkiva.

Podržava oralno zdravlje

Zahvaljujući antiseptičnim i lekovitim svojstvima, čaj od nevena može sprečiti propadanje zuba, smanjiti bol i upale nakon posete zubaru ili, na primer, ako samo ugrizete jezik. Stručnjaci preporučuju upotrebu čaja od nevena kao sredstva za ispiranje usta.

Poboljšava stanje kože

Ekstrakt nevena je popularan sastojak krema za lice i seruma. Aktivni sastojci sprečavaju upale i akne, hidriraju kožu i ujednačavaju ten.

Prevencija gastrointestinalnih bolesti

Neven blagotvorno deluje na sluznicu želuca i creva, sprečavajući upale i pružajući prevenciju različitih bolesti digestivnog sistema. Redovni unos takođe će vas zaštititi od neugodnosti i bolova u stomaku.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh