Connect with us

Pića

Rakija od maline – Recept za ukusno piće bogato vitaminima

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Rakija od maline – Maline su popularno ljetno voće koje se ili jede svježe ili prerađuje. Čest je sastojak raznih kolača i torti, marmelada, džemova i sličnih zimnica te sirupa i likera. Osim veličanstvenog ukusa, ovu voćku krasi i niz dobrobiti koje ima za naše zdravlje.

Od vitamina izvrstan je izvor vitamina C (26,2 mg, što čini 44% RDA), a sadrži i vitamine B kompleksa, vitamine E i K, ali u količinama ispod preporučenog dnevnog unosa. U malim količinama sadrži gotovo sve minerale.

Konzumacijom malina tijelu osiguravamo energiju, pravilno funkcioniranje živčanog sustava i održavanje zdravog tkiva, na prvom mjestu krvnih žila. Korisna je za krvnu sliku, poboljšanje apetita kod djece, suzbijanje mučnine i povraćanja.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Rakija od malina

U teglu staviti 200 g dobro zdrobljenih malina, 3 g cimeta, 2 klinčića, preliti sa 4 kašike prethodno rastopljenog meda, te polako dodavati 1 l lozove rakije. Ne miješati! Ostaviti da odstoji na tamnom mjestu 60 dana, procijediti i uliti u boce. Ostaviti da odstoji još 60 dana prije upotrebe. Ova rakija izuzetno je bogata vitaminima.

Izvor: agrosavjet.com

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Pića

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh