Connect with us

Pošalji recept

Recept za MLJEVENI PARADAJZ bez konzervansa i vinobrana – Prirodno i zdravo!

Mljeveni paradajz – Vreme je paradajza, spremite ovu salatu da biste uzivali u zimskim danima . Paradajz treba da bude prisutan na trpezi uvjek kada je to moguće, zato što je odličan izvor vlakana, vitamina, minerala i fitonutrijenata. Paradajz sadrži velike količine vitamina B6, C i K. U njima se takođe nalaze beta karoten (provitamin A), biotin (vitamin B7), niacin (vitamin B3), kao i kalijum, fosfor, cink, gvožđe i dr.

Treba da konzumirate svjež paradajz, zbog toga što kombinovano djelovanje gvožđa i vitamina C pomažu sintezi hemoglobina i formiranju novih crvenih krvnih zrnaca, što djeluje preventivno protiv anemije. S toga pročitajte sljedeći recept za mljeveni paradajz:

Potrebno je za mljeveni paradajz:

  • 5 kg paradajza
  • 2 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 2 ljute feferone – po želji
  • 1 veza sitno sjeckanog peršuna

Priprema

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Paradajz preliti vrućom vodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila. Paradajz oguliti, samljeti na mlinu za meso. Mljeveni paradajz staviti u posudu dodati so, šećer, sitno sjeckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane (ko ne voli ljuto nek ne stavlja feferone). Staviti da se kuva, kad provri kuvati 15 minuta i toplo pakovati u flašice. Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji tako dok se ne ohladi.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Pošalji recept

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh