Connect with us
Blistava koža, zdrava i jaka kosa samo uz pomoć običnog sirćeta: Trikovi vredni zlata! - Ljepota i zdravlje

Ljekovito bilje

Recept za vitku liniju je sasvim jendostavan: Jedna čača ovog napitka dnevno topi i najupornije salo! (RECEPT) – Ljekovito bilje

Dobro je poznato da jabukovo sirće ima niz lekovitih svojstava kada je lečenje u pitanju, ali pored toga, ono topi i najupornije kilograme.

Ukoliko planirate da skinete koji kilogram viška, jabukovo sireće, će vam biti od velike pomoći. Nutricionisti napominju da je ovaj napitak vrlo moćan, ali da sa njim ne treba preterivati i koristiti ga predugo. Napominju da najbolje rezultate daje uz redukovanu ishranu i umerenu fizičku aktivnost.

Tvrdnja da jabukovo sirće pomaže u mršavljenju nije samo obična tvrdnja, već je i naučno dokazana. Jabukovo sirće daje osećaj sitosti i pojačavaosetljivost na insulin, poboljšava proces varenja i izlučivanja suvišnih materija iz organizma.

Sirćetna kiselina ubrzava probavu i varenje proteina koji su važni u izgradnji i funkcionasnju određenih hormona, posebno hormona rasta. Ovaj hormon je veoma značajan za brzinu našeg bazalnog metabolizma. Drugim rečima, jabukovo sirće ubrzava probavu, ali i proces trošenja kalorija i same masti karće vreme ostaju u našem organizmu.

Beta-karoten, koji se nalazi u jabukovom sirćetu, takođe potpomaže razlaganju masnih naslaga.

Ovako pripremljen napitak daće odlične rezultate:

Sastojci:

  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 2 kašičice meda
  • jedna šolja tople vode

Ova količina se pije pre svakog obroka, ne više od 2 nedelje uzastopno.

Napomena: Ukoliko osetite da vam izaziva neprijatnost u želucu, stvara kiselinu i gorušicu i slično, prestanite sa upotrebom.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh