Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Recepti Sadika Sadikovića protiv grušanja krvi

Treba tijelo svako jutro oprati s pola octa i pola vode, od mah čim se ustane iz kreveta, brzo za sedam-osam se-kundi, pa ili natrag u krevet leći pola sata ili se obući i brzo kretati. Tjedno treba dva puta umotati tijelo u vruću plahtu umočenu u odvar od trina ili slame od zobi, suhim i toplim previti, oblog staviti 1 i pol do 2 sata. Nakon toga treba tijelo brzo octom ili vodom oprati.

Mjesto plahte može se uzeti za ovu svrhu napravljena dugačka košulja s rukavima. Ovakve košulje osobito su zgodne za ljude koji nemaju spretnih osoba oko sebe, već su upućeni sami na sebe. Osim ovih obloga, treba uzeti tjedno dvije-tri hladne kupke uz pranje leđa od 8 do 10 sekundi i 2 do 3 dobro tople kupke za noge do koljena u odvaru od trina 25–30 minuta. Odmah čim se noge iz vruće vode izvade, staviti ih treba u hladnu vodu jednu minutu s pokretima kao da se gazi po vodi.

Svaku večer treba 1 do 3 minute po hladnoj vodi hodati i češće tijelo polijevati. Neka se uzimaju zračne i sunčane kupke, a treba se, također, po zraku mnogo kretati i duboko disati. hranu mješovitu i krepku, a osobito treba paziti na stolicu da je u redu. treba odbaciti s obuće visoke pete kao i steznike. tijelo mora biti oslobođeno od svakog stezanja.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Uz to, da se krv popravi, treba piti 8 do 10 tjedana čaj od 10 g korijena od lincure (Gentiana lutea L) i korijena od piskavice (poljske prženice, Succissa pratensis, Moench ili Knantia arvensis) i po 6 g gospina cvijeća, solomonovog pečata uglastog (Polygonum aviculare L), isjeckane slame od zobi, cvijeta od crnog trna (Prunus spinosa L), kantarije i 3 g pelina. Korijenje se potopi i stoji 12 sati u pola litre vode i kuha 15 minuta, trave 5 minuta s 4 žlice zdravog meda, sve zajedno pari 20 minuta.
toga čaja treba dnevno popiti po dvije šalice, svako pola sata po gutljaj

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh