Connect with us

Ljekovito bilje

Riješite se zatvora za tili čas – Tri moćna recepta – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Nepravilna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, kao i oboljenja debelog crijeva glavni su krivci za pojavu zatvora. Ako malo povedete računa o ishrani i isprobate navedene recepte, rješićete problem vrlo brzo.

Slatka mješavina

Magnezijum je izuzetno važan za sveukupno zdravlje, a kada je riječ o crijevnom trktu, od presudnog je značaja za mišićne i nervne aktivnosti debelog crijeva. Osim toga, vezuje vodu i omekšava stolicu, olakšava njen prolazak i izbacivanje.

Zapadnjački eksperti predlažu uzimanje suplemenata, ali bolji izbor je kombinacija tamnog meda i ekstrakta ječmenog slada – malteksa, koji sadrže obilje ovog elementa. Uzimaju se zajedno, po kašičica prija svakog obroka, sami ili rastvoreni u malo tople vode. Ne izazivaju neželjena dejstva, pa ih bez problema mogu konzumirati djeca i trudnice.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Napitak efikasniji od laksativa

So omekšava stolicu, a za brzo rješavanje problema sa zatvorom potrebno je u čaši vode ili soka rastvoriti dvije kašičice soli, kašičicu sode bikarbone i sok od pola limuna. Popijte to na prazan stomak i svakih pola sata uzimajte po dva decilitra vode. Oni koji su isprobali ovaj tretman tvrde da ovaj napotak čini čuda, ali i da u težim slučajevima, ako poslije dva-tri sata ne bude rezultata, treba ponoviti proceduru.

Pijte maslinovo ulje

Maslinovo ulje stimuliše i pokreće digestivni sistem, a kura se sprovodi na sljedeći način: kašiku organskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, u koji ste nasuli nekoliko kapi limunovog soka, uzimajte ujutru na prazan želudac, a onda na svaka tri-četiri sata, sve dok ne osjetite nagon za izbacivanjem stolice.

Izvor: agrosavjet.com/Literatura: časopis: Travar i pčelar

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh