Connect with us
Tinktura od valerijane: Moćan narodni lek koji leči želudac, snižava krvni pritisak i smanjuje napetost! (RECEPT) - Ljekovito bilje

Priroda i zdravlje

Ruski narodni recepti protiv bolova u vratu – Ruski Travar

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Upala mišića vrata i ramenog pojasa može da bude bolna. Svako okretanje prouzrokuje bol, javlja se glavobolja, otežano žvakanje ili oticanje tkiva u područiju kičme. Pre nego što se krene kod lekara po injekciju, ruska narodna medicina preporučuje biljke koje bi mogle da opuste mišiće i umire upalu.

Mast od ženšena

Da bi ste pripremili mast od ženšena potrebno je 20 g kuhinjske soli, isto toliko sušenog ženšena, 100 g medveđe (guščije ili svinjske masti). Priprema se tako što se izmrvi koren ženšena u prah. Mast se rastvori u vodenoj pari, doda se so i prah ženšena. Sve se dobro izmeša i mast se stavi da se stvrdne u frižider.

Bolno mesto se maže nekoliko puta dnevno. Može i  da se previje celofanom, kako bi efekat bio snažniji.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Lovor

Lovorov list ima antispetička i analgetička dejstva pa se često koristi protiv bolova u mišićima. Obloge od lovorovog ulja se pripremaju tako što se u litar tople vode nakapa 10 kapi lovorovog ulja, umoči se krpa ili peškir i stavi na bolno mesto. Drži se 15 do 20 minuta. Čak i veoma intenzivnu bol počeće da ublažava nakon 20 minuta.

Na isti način možete da napravite oblogu od listova gloga. Za razliku od lovora, obloga od listova gloga stoji dugo, po nekoliko sati na bolnom mestu. Poželjno je fiksirati vunenom krpom.

Mast od vrbe

Trebat će vam pupoljci vrbe ive i običan puter.Razmera je 1 prema 1 koliko pupoljaka toliko putera. Pupoljci vrbe se zdrobe do najsitnijeg stanja (mada nije štetno i da budu većih zrna, samo se teže nanosi na kožu). Pomeša se sa puterom i lekovita mast je gotova. Maže se nekoliko puta dnevno.

Tinkture

Biljne tinkture su odličan lek za upalu vratnih mišića i nerava. One mogu da se utrljavaju ili da se stavljaju kao komprese. Tinkture imaju kompleksan uticaj na zapaljeno tkivo: antispetički, analgetsko i uz sve to greju.

Uvarak od šimširike

Šimširika žuta (Barbaris vulgaris) je odličan lek za upale vratnih i ramenih mišića i nerava. Pravi se tako što se 100 g suvih plodova žutike prelije sa litar alkohola od 70 procenata. Odnos žutike i alkohola je 1 prema 10,  pa možete staviti količinu koja vam je potrebna.  Stoji  10 dana na toplom, mračnom mestu i mora se mućkati bar jednom dnevno.

Nakon toga se filtrira. Uzima se oralno, po 30 kapi tri puta dnevno. Sve dok bol ne prođe.

Tinktura od jorgovana

Potrebno je pola litra alkohola od 70% i 100 g osušenih cvetova jorgovana.

Jorgovan se prelije alkoholom i ostavi sedam dana u tamnoj staklenoj posudi na tamnom mestu na sobnoj temperaturi. Kada istekne vreme, procedi se i koristi za utrljavanje ili se namoči gaza u više slojeva i postavlja na bolno mesto.

Tinktura od kore borovnice

Potrebno je 100 g kore stabla borovnice i 1 litar votke ili domaće rakije ne jače od 50 stepeni. Potrebna je i posuda od tamnog stakla, i 7 dana strpljenja koliko će kora borovnice stajati potopljena u alkoholu na tamnom mestu.

Tinktura od crnog luka

Na isti način se priprema i tinktura od crnog luka. Dve velike glavice crnog luka se iseckaju na sitno, preliju se alkoholom od 70%, ostavlja se da sazri 10 dana na sobnoj temperature, na tamnom mestu i koristi se za utrljavanje ili za stavljanje kompresa.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh