Connect with us

Korisni saveti

Saveti Stručnjaka: Kako Sušiti Veš na Najbolji Način i Sačuvati Zdravlje Vašeg Domа

Da li ste znali da način na koji sušite veš može uticati ne samo na račune za energiju, već i na zdravlje vašeg doma? Sušenje veša u zatvorenom prostoru može biti izazov, posebno tokom hladnijih meseci. Evo stručnih saveta o tome gde i kako sušiti veš, kako biste izbegli pojavu buđi i očuvali svežinu vaše odeće.

1. Ne Sušite Na Radijatoru, Postoje Bolja Rešenja:

Iako može delovati prikladno, sušenje veša na radijatoru nije preporučljivo. Stručnjaci ukazuju na potrebu za boljim mestima i zdravijim rešenjima.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

2. Sušenje Veša u Zatvorenom Prostoru:

Sušenje veša u zatvorenom prostoru može izazvati rast buđi zbog vlažnosti. Ipak, uz dobru ventilaciju, možete preduzeti korake kako biste smanjili vlagu u vazduhu i očuvali zdravu atmosferu.

3. Gde i Kako Sušiti Veš:

Lorens Smit, stručnjak za čišćenje, savetuje da sušenje veša ne bi trebalo da traje duže od 24 sata kako bi se izbegao rast buđi ili neprijatan miris odeće. Preporučuje se držanje mokrog veša van životnih prostora poput dnevnih soba i kuhinje. Umesto toga, koristite stalak za sušenje i postavite ga u prostorije s dobrim provetravanjem.

4. Oprez Sa Radijatorima:

Smit upozorava da mokre predmete ne stavljate direktno na radijatore, jer to može povećati vlažnost u prostoriji. Umesto toga, preporučuje investiranje u stalak za sušenje koji štedi prostor i omogućava brže sušenje veša.

Zaključak:

Sušenje veša na pravilan način ne samo da štedi energiju, već i čuva zdravlje vašeg doma. Sada kada znate gde i kako sušiti veš, očekujte svežinu i dugotrajnost vaše omiljene odeće! ????️???? #ZdravDom #SavetiZaSušenjeVeša #EnergetskaEfikasnost

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Korisni saveti

Na vrh