Connect with us
Za ovu biljku mislite da je korov: Vanserijski moćna - leči pluća i želudac, čuva jetru i bubrege! (RECEPT) - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Sedam veličanstvenih: Moćni narodni lekovi koji će umiriti kašalj, osloboditi vas sekreta i oporaviti pluća!(RECEPTI) – Ljekovito bilje

Uporan i dugotrajan kašalj zna da bude iznurujući za organizam. Otkrivamo vam kako da ga izlečite na potpuno prirodan način.

Povremeni kašalj olakšava normalno disanje, jer se na taj način obezbeđuje prohodnost disajnih puteva. Međutim, kašalj može da bude iritativan i umarajući, uporan tako da ometa svakodnevne aktivnosti i san. Ako je praćen sekretom, naziva se produktivni kašalj; ako sekrecije nema, kašalj je suv.

Kašalj je najčešće posledica infekcija gornjih disajnih puteva, kao što su grip, prehlada ili upala sinusa. Teži kašalj može ukazivati na oštećenje pluća usled infekcije, kao što je zapaljenje pluća i akutni bronhitis. Kod astme dolazi do sužavanja i zapaljenja disajnih puteva u plućima, što izaziva kašalj koji se pojačava noću ili nakon fizičkih aktivnosti. Do oštećanja pluća dolazi i pušenjem, koje izaziva karakterističan pušački kašalj.

Predstavljamo vam sedam narodnih lekova koji su oprobano uspešni u razgrađivanju sekrecije iz disajnih puteva, ali i u smirivanju suvog i nadražajnog kašlja.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Recepti:

1. Jedna kašika pitomog bosiljka i kašika meda prelije se sa 300 g ključale vode i ostavi da stoji poklopljeno 10 minuta. Nakon toga se ocedi, pravim medom zasladi i pije triput dnevno po jednu šolju pre jela. Terapija traje do ozdravljenja.

2. 800 g meda, 200 g rakije i 800 g svežeg maslaca. Sve dobro promešati. Uzima se svako jutro natašte po dve kašike – 30 dana.

3. Uzme se 150 g voćnog soka, 150 g sirupa od zovinog ploda i 150 g lipovog čaja. Sve zajedno neka proključa i tada dodati kašiku meda. Pije se toplo više puta dnevno po jedna šoljica.

4. Tri kašike timijanovog lista prelije se s pola litre vrele vode, poklopi i dva sata posle toga ocedi, medom zasladi i pije svaka 2 sata po jedna kašika.

5. Po 20 g lista bokvice (ženske), belog sleza (cveta), podbela (lista) i komorača. Od toga se uzme 3 kašike i prelije sa pola litre vrele vode, poklopi, posle 3 sata ocedi, medom zasladi i pije svaka 2 sata po 1 kašika.

6. Po 25 g anisa, komorača, sladića i majorana. Uzeti 1 kašiku toga, preliti s 200 g vrele vode, poklopiti, posle 2 sata odliti i popiti posle jela.

7.Uzeti po 20 g bokvice (list, muške, duguljaste), belog sleza (cvet), podbela (cvet i list) i komorača. 3 kašike te mešavine preliti sa pola litre vrele vode, ostaviti poklopljeno 3 sata, ocediti, zasladiti medom i piti po jednu kašiku svaka 2 sata.

 

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh