Connect with us
SIRUP OD MAJČINE DUŠICE s limetom - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

SIRUP OD MAJČINE DUŠICE s limetom – Ljekovito bilje

Sastojci:

  • 5 šaka svježe majčine dušice (može i više)
  • 2,5 l vode
  • 1,5 kg šećera
  • 3 limete (iscijeđene u sok) ili 3 limuna
  • 1 žlica limunske kiseline

Postupak pravljenja sirupa:

1.Naberite majčinu dušicu

2. Majčinu dušicu rastresite da ju očistite od kukaca, ali nemojte ju prati. Prelijte ju s hladnom vodom i ostavite tako da stoji 24-48 sati.

3. Nakon tog vremena tekućinu dobro procijedite kroz gazu, prelijte u lonac i dodajte šećer. Zatim ju zagrijte do vrenja i kuhajte 5 minuta.

Dodati iscijeđeni sok od 3 limete i limunsku kiselinu. Ukoliko nemate limete iscijedite 4 veća limuna. Ali limeta ima svoju posebnu aromu koja se super složi s majčinom dušicom.

4. U međuvremenu pripremite čiste i sterilizirane staklene boce u koje ćete uliti sirup. Preporučujem prethodno zagrijavanje boca u pećnici na cca 75°C.

Ulijevajte sirup u tople boce i dobro ih odmah zatvorite. Od ove količine sastojaka dobije se 3 l sirupa za razrjeđivanje.

Posluživanje:

Kad ga koristite, ovaj sirup razrijedite s vodom u omjeru po želji i s kockicom leda i kriškicom limete osvježite vruće ljetne dane

I metvica …

Po želji, osim majčine dušice, u ovaj sirup možete dodati i malo mente (metvice, nane). Ja sam ovaj put radila sirup od vrtne, te sam ju stoga i stavila više.

 

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Na vrh