Connect with us
Prirodni antibiotik: Sprečava infekcije, uništava gljivice, čuva žuč i želudac! Jedna čaša dnevno će vas preporoditi! - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Spas za svaku ženu: Ovi čajevi najbrže ublažavaju tegobe tokom menopauze! – Ljekovito bilje

U periodu menopauze menja se hormonska ravnoteža, izostaje menstrualni ciklus, ali ovaj period donosi i mnoge tegobe i neprijatne simptome, piše Lovesensa.rs

Najčešći simptomi menopauze su talasi vrućine (valunzi) i nagla promena raspoloženja, ali javljaju se i suvoća vagine, opadanje kose i dobijanje na težine. Žene u menopauzi imaju veći rizik da obole od osteoporoze.

Međutim, umesto hormonskih terapija, postoje razni prirodni načini koji pomažu da sačuvate fizičko i mentalno zdravlje u menopauzi. Stručnjaci preporučuju da već u periodu pred menopauzu počnete da pijete ova tri lekovita napitka.

Čaj od konopljike

Preporučuje se u periodu perimenopauze i vrlo je efikasan u regulisanju talasa vrućine i smanjuje bolove u grudima. Ova biljka u sebi sadrži progesteron, pa je odlična u uspostavljanju hormonske ravnoteže između progesterona i estrogena.

Crvena detelina

Ovaj čaj pomaže kod valunga i reguliše noćno znojenje kod žena u menopauzi. Crvena detelina sadrži fitoestrogen koji pomaže da uspostavimo hormonalni balans u telu.

Zeleni čaj

Tokom 2009. gopdine dokazano je da zeleni čaj jača strukturu kostiju i smanjuje rizik od preloma, naročito kod žena koje su ušle u menopauzu. Zeleni čaj sadrži antioksidante, kofein i EGCG (epigalokatehin galat). EGCG ubrzava metabolizam, sprečava taloženje masnih naslaga i podstiče mršavljenje.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh