Connect with us

Ljekovito bilje

Spušta loš HOLESTEROL i utiču na rad najvažnijeg ORGANA: Evo zašto VEČERAS treba potopiti samo ČETIRI badema u toplu vodu!

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ovo koštunjavo voće smatra se jednim od najzdravijih, jer je obogaćeno vitaminom E, cinkom, magnezijumom i kalcijumom.

Iako su bademi izuzetno dobri i pospešuju rad naših organa, ne treba preterivati sa njima. Međutim, u Srbiji je poprilično “popularno” kupiti stotinak grama ovog koštunjavog voća i grickati ga preko dana, ali čak ni ova navika nije nešto što se praktikuje svakodnevno.

Zbog toga se savetuje da konzumirate bademe svakodnevno u manjoj količini.

Jedan od najboljih načina konzumacije dnevnog unosa badema jeste da ujutru pojedete nekoliko natopljenih komada koji mogu izuzetno da pomogne vašem organizmu – kome je potreban svaki “kec u rukavu” u ovom hladnom periodu, piše “Healthline”.

Natopljeni bademi

Potopite četiri do pet badema u posudu sa toplom vodom i dodajte prstohvat soli. Potom posudu preklopite poklopcem, krpom ili alu folijom pa je ostavite da odstoji preko noći ili osam sati.

Ujutru, ocedite bademe i isperite ih. Potom, od volje vam je, da li želite da ih pustite da se malo osuše ili da ih odmah konzumirate.

Zašto je ovo dobro za nas?

Natopljeni bademi su najbolji izvor vlakana, proteina i zdravih masti, kao i odličan izvor vitamina E i magnezijuma.

Posebno su značajni po tome što nas mogu zaštititi od nekoliko hroničnih bolesti, uključujući bolesti srca i dijabetes tipa 2! Redovan unos badema može da utiče na gubitkom težine, spuštanje niva lošeg holesterola i pozitivno utiče na rad srca.

Izvor: najzena.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh