Connect with us
Ruski melem: Recept koji se prenosi sa koljena na koljeno! Melem koji liječi preko 10 bolesti! - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Starinski recept koji će umiriti kašalj, bronhitis, pa i upalu pluća: Ovaj melem je nezameniv za vaše disajne puteve! – Ljekovito bilje

Kozja mast je od davnina poznata kao melem za mnoge bolesti. Naše bake su je mazale na pluća deci koja su imala respiratorne smetnje, bronhitis ili upalu pluća. Takođe, veoma se široko koristila i i kod upale sinusa praćene glavoboljama, ali i kod infekcija i upalnih procesa i stanja kavi su su herpes simpleks, ekcem, gušobolja, homoroidi, neuralgije, artritisa, reume, za brže zarastanje rana i opekotina, ali kao laksativ, jer stimuliše rad creva.

Sastav kozje masti uključuje vitamine skupine B, kao i skupine A, C, D i E. Osim toga, kozja mast sadrži veliku količinu poluzasićenih masnih kiselina, mlečne enzime i koenzime. Pored toga, sadži i kalcijum, magnezijum, kalijum, cink i selen. To sve kozju mast čini sredstvom za lečenje mnogih bolesti, ali i veoma delotvornim kozmetičkim preparatom.

Predstavljamo vam tradicionalni melem od kozje masti, za tretiranje bronhitisa i uponog kašlja, pa i upale pluća.

Za pripremu ovog delotvornog melema potrebni su vam sledeći sastojci:

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----
  • Mleko – 150 ml,
  • Kozja mast – 1 kašika
  • Med – 1 kašika

Priprema i korišćenje:

Prvo zagrejte mleko, ali nemojte dozvoliti da proključa. Sipajte zagrejano mleko u posudu i dodajte ostatak sastojaka i dobro promešajte. Pripremljen melem morate popiti odjednom, a nakon toga je potrebno da legnete i dobro se utoplite, posebno deo oko pluća. Melem uzimajte tri puta dnevno i primetićete olakšanje veoma brzo.

Pored melema koji se pije, kozju mast u suzbijanju kašlja i respiratornih tegoba možete koristiti i u obliku obloga.

Pripremite ih od kozje masti i meda (u jednakim količinama). Dobro umešanu smesu lagano zagrejte , a zatim je kružnim pokretima dobro utrljajte u predeo pluća i leđa u visini pluća. Kada utrljate oblogu, zavijte taj deo tela u celofan, kako bi se dodatno zagrejao i tako prespavajte.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Na vrh