Connect with us
Zdravstvene prednosti surutke: Seljački napitak koji nema šta ne leči! - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Surutka je odlična za obnovu jetre – Ljekovito bilje

Surutka je bogata proteinima, aminokiselinama, enzimima, i raznim vitaminima i mineralima. Vitamini koje možemo izdvojiti su vitamin B2, B6, B12, C i K. Od minerala u surutki spomenuti ćemo kalcij, magnezij, kalij i magnezij. Ono za što ste možda čuli što je u narodu jako poznato već vjekovima, jeste da je surutka najbolji prirodni lijek za jetru.

Minerali u našem organizmu održavaju stanice zdravima te sprečavaju visok krvni tlak, što dalje ima pozitivan učinak na srce. Odnosno manja je mogućnost doživjeti infarkt ili moždani udar.

Proteini, kojima je surutka bogata sprečavaju osteoporozu, reguliraju razinu kolesterola, zaustavljaju nastajanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet općenito te smanjuju stres. Jedna, možda i najznačajnija stvar kod surutke jeste to da ona regenerira jetru.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Surutka za jetru

Jetra je žlijezda, i to najveća u našem organizmu i jedini je unutarnji organ koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa je dosta važno da se brinemo o njoj tijekom života. Jetra obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našem organizmu.

Jetra ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u tijelo. Važna je u detoksikaciji organizma, pa nas tako štiti i od raznih toksina kojima je naše tijelo izloženo.

Kemijski proizvedeni lijekovi, ovi klasični iz ljekarni, opterećuju jetru, jer sadrže strane i neprirodne materije za organizam. Baš zbog toga se preporučuje konzumirati surutku u slučaju neke duže i jače terapije komercijalnim lijekovima.

Kako se pije surutka za jetru – Terapija surutkom traje neki određen period. Preporučuje se u dužem vremenskom periodu piti surutku svakodnevno u količinama od 0.5 litara pa do 1 litru dnevno. Pri tome izbjegavati masnu hranu, alkohol i cigarete.

Mladi sir za jetru -Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje valjalo bi da u svakodnevnoj ishrani upotrebljavate i mladi sir. Najbolje je mladi sir jesti za doručak, na prazan stomak.

Masna jetra prirodni lijekovi

Masna jetra se može sanirati, neki prirodni lijekovi i čajne mješavine mogu doprinjeti zdravlju jetre.

Putem zdrave jetre, organizam se riješi najveće količine toksina. Ona neprestano radi kao prirodan filter ljudskog tijela. Čisti krv, proizvodi žuč pomoću koje se prerađuju lipidi, razlaže hormone i čuva esencijalne vitamine i minerale. Kada se poremeti rad jetre, mi ne možemo da varimo hranu kako treba – posebno masnoće.

Čaj od maslačka

Čaj od korijena maslačka – Za čišćenje jetre odličan je još jedan korijen, korijen maslačka. Ovaj skromni korov s diuretskim svojstvima stimulira proizvodnju žuči, a često ga koriste u borbi protiv masne jetre, kolesterola i ciroze jetre.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh