Connect with us

Ljekovito bilje

Svi pričaju o njemu, kažu da leči sve: Da li je đumbir zaista toliko važan sastojak u ishrani? – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Tajna večne mladosti i jakog imuniteta.

Đumbir je bogat izvor vitamina C – moćni prirodni antioksidans. Štiti ćelije tela od oštećenja slobodnim radikalima, sprečava upalne reakcije, usporava proces starenja, hidrira kožu iznutra i pruža zaštitu od štetnih efekata ultraljubičastog zračenja (pod uslovom da koristite SPF).

Još jedna važna funkcija vitamina C, koju pojačavaju mnogi elementi u tragovima sadržani u korenu đumbira, je jačanje imunološkog sistema. U hladnoj sezoni ovo je posebno važno, jer se verovatnoća obolevanja znatno povećava. Đumbir štiti telo od virusa i patogenih bakterija i podstiče proizvodnju imunoglobulina, a alkaloid gingerol u korenu deluje antibakterijski, povećava proizvodnju toplote u telu.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Pored toga, aktivne supstance u korenu đumbira pružaju efikasnu detoksikaciju tela, uklanjaju sve toksine i poboljšavaju varenje. Đumbir stimuliše proizvodnju želudačnog soka i pospešuje aktivnu probavu.

Đumbir je neprocenjiva pomoć u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Čak i ako se sada ne žalite na probleme sa srcem, trebalo bi da razmislite o prevenciji što je ranije moguće. Aktivne supstance u đumbiru pomažu u razređivanju krvi, normalizaciji krvnog pritiska, a takođe sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka.

Koren đumbira odličan je izvor kalijuma, koji je neophodan za skoro sve telesne sisteme da bi pravilno funkcionisali. Pomaže u normalizaciji ravnoteže vode i elektrolita, smanjuje rizik od dehidracije (čime se bori protiv edema), pomaže kod grčeva u mišićima i pospešuje snabdevanje mozga kiseonikom, poboljšavajući tako memoriju i koncentraciju.

Koristite sveži i sušeni koren đumbira, dodajte ga u topla jela, salate, kafu i čaj.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh