Connect with us
Soda bikarbona protiv žgaravice, gripe, šećera, prehlada i infekcije - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Terapija dr. Tomasa Kenedija o liječenju bubrežnih oboljenja sodom bikarbonom? Pozitivni efekti se osjete već nakon tri dana! – Ljekovito bilje

Korišćenje sode bikarbone za tretranje zakazivanja bubrega smanjuje napredak bolesti.

Brojna ljekovita svojstva sode bikarbone se koriste već hiljadama godina. Dokazano je da soda bikarbona poboljšava pH vrijednost, efikasno liječi ogrebotine, a da si miješanjem sode bikarbone i vode dobija veoma efikasan antacid.

Istraživači iz Vajtčepl bolnice su sproveli prvo kontrolisano testiranje u kliničkom okruženju i otkrili su da soda bikarbona može značajno umanjiti efekte bolesti bubrega.

Jednostavan lijek poput sode bikarbone, kada se pravilno koristi, može biti vrlo efikasan” – tvrde istraživači.

Studija je obuhvatila 134 pacijenta u naprednom stadijumu bolesti bubrega i metabolične acidoze, a nasumično odabranoj grupi je davana mala doza sode bikarbone u vidu pilule godinu dana.

Njihova funkcija bubrega se poboljšala na normalan nivo koji se očekuje u skladu sa normalnim starenjem i njihova potreba za dijalizom se umanjila. Štaviše, ova grupa je imala 2/3 sporije pogoršanje bolesti od ostalih učesnika. Samo 9% pripadnika grupe koji su primali sodu bikarbonu je imalo ubrzano napredovanje bolesti bubrega, dok je procenat drugih učesnika bio 45% – kaže dr. Tomas P. Kenedi.

Natrijum bikarbonat je važan za zdravlje, a proizvode ga bubrezi i gušterača kako bi spriječili oštećenje bubrega. Kada se ova produkcija smanji, kiselina počinje da se nakuplja u tijelu i tijelo se muči da je neutrališe. Tada počinje raspadanje ćelija i tijelo treba da se riješi nagomilane kiseline i poveća nivoe hranljivih materija, vode i kiseonika.

Ljudi koji pate od bolesti bubrega često pate i od smanjenih nivoa bikarbonata i ovo zdravstveno stanje je poznato pod imenom metabolična acidoza.

Recept sa sodom bikarbonom za tretiranje bubrega

Rastvorite pola kašičice sode bikarbone ispod jezika i sljedećeg dana pomiješajte pola kašičice sode sa pola kašičice soli u 1,5l vode. Ovaj rastvor pijte naredna 2-3 dana.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh