Connect with us
Topi salo, čuva stomak, smanjuje holesterol: Tajne koje krije ovaj začin moćan su saveznik vašeg zdravlja! - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Topi salo, čuva stomak, smanjuje holesterol: Tajne koje krije ovaj začin moćan su saveznik vašeg zdravlja! – Ljekovito bilje

Kim čini čuda za naše zdravlje, a topi masne naslage tri puta brže od bilo koje druge namirnice, potvrdile su naučne studije.

Naučne studije potvrdile su da redovno konzumiranjue kima topi neželjeno salo i do tri puta brže nego bilo koja druga namirnica.

Kim se koristi u ljudskoj ishrani vekovima i ima veoma blagotvorna svojstva na naš organizam, ali efekat koji daje kod mršavljenja i ubrzavanja metaboličkih procesa u organizmu nemerljiv je sa bilo čim drugim, tvrde sprovedene studije.

Veoma je bogat eterskim uljima koja doprinose smirivanju želučane flore i smanjuju napetost i gasove u stomaku i gastrointestinalnom traktu. Kim pospešuje bolji rad želuca i brže varenje. Pored vrednih eterskih ulja, kim je veoma bogat antioksidansima koji štite naš organizam od štetnih uticaja, ali i potpomažu apsorbciju LDL holesterola i gubitak viška masti u organizmu

Pored ovoga, kim je veoma bogat belančevinama, kalcijumom, taninima i biljnom sluzi, koji zajedno čine da se toksini brže i efikasnije izbace iz organizma i da se ubrzaju metabolički procesi.

Čaj od kima koji ima brojna pozitivna dejstva: osvežava dah, pomaže kod kašlja, smiruje probavni trakt, sprečava kardiovaskularne bolesti, sprečava razvoj bakterija, pomaže kod artritisa i reume, sprečava pojavu peruti, ublažava menstrualne tegobe, pospešuje rad moždanih ćelija i ublažava simptome stresa.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh