Connect with us
Čičak, Arctium lappa L., A. majus Bernh, Asteraceae…Privucite ljubav, sreću i blagostanje -Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Tri najmoćnije biljke za detoksikaciju: Očistite svoj organizam od svih otrova na najprirodniji i lak način! – Ljekovito bilje

Sećate li se kada ste zadnji put pravili potpunu detoksikaciju? Danas, kada je način života ubrzan i kada dosta vremena provodimo van kuće, malo ljudi ima mogućnost da se laganije hrane i da se pročiste.

Svakom promenom godišnjeg doba telo biva sve podložnije infekcijama i bolestima, budući da želi da se prilagodi novim uslovima, a imunitet može izgubiti snagu i oslabiti.

Kontrolisan režim ishrane sa laganijim namirnicama može mnogo pomoći u kvalitetnoj detoksikaciji tela i oslobađanju od štetnih materija iz organizma.

Najjače dejstvo imaju nekoliko biljaka. One su moćni prirodni stimulansi, koji pomažu telu da se obnovi i podstiču dobro varenje. Visok sadržaj eteričnih ulja ih čini glavnim elementom u jelovniku za detoksikaciju.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

1. Korijander

U grupi biljaka koje su moćne za detoksikaciju najjači je korijander. On sadrži antibakterijska, eterična i imunostimulatorna ulja, koja potpomažu oslobađanje teških metala iz tela. Ova biljka potpomaže i bolje varenje, štiti od mučnina i grčeva u želucu, a balansira i nivo šećera u krvi. Može se koristiti i za mršavljenje. Nije potrebno da korijander spremate na poseban način. već ga samo posipajte preko jela ili ga dodajte sokovima, koje pravite.

Sikavica (Čičak)

Veoma moćno deluje i biljka sikavica. Ona deluje kao antioksidans i pomaže kod nege i podmlađivanja mrtvih ćelija. Biljka spada u tradicionalne biljke u mediteranskim zemljama. Seme i listovi čička se mogu konzumirati i na prazan stomak pre jela, a tako se postižu i najbolji rezultati. Poznato je da se na taj način izbacuju toksini iz organizma, a tako se potpomaže i detoksikacija i čisti se jetra od slobodnih radikala.

Menta (nana)

Poznato, veoma dostupno, ali neverovatno jako sredstvo za detoksikaciju je menta. Ova biljka ima visok nivo antioksidanasa i pomaže kod varenja. Čaj od mente čisti želudac i pomaže kod nervoznih creva i iritirane kože. Nikako na poslednjem mestu, menta pomaže i kod beljenja zuba, suzbija zadah i odlično je sredstvo za pročišćenje krvi i detoksikuje telo iznutra.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh