Connect with us

Ljekovito bilje

U njegovu moć se kunu i lekari: Ovaj narodni lek uspešno sprečava nastanak infekcija i kamena u bubregu! (RECEPT) – Ljekovito bilje

Ne postoji ništa što će bolje očuvati zdravlje bubrega.

Bubrezi su zaduženi za izbacivanje toksina, održavanje pH vrednosti krvi, balansiranje elektrolita i proizvodnja određenih hormona. Kao takvi, vrlo su važni za pravilno funkcionisanje celog organizma. O njihovom zdravlju je posebno potrebno voditi računa.

Uvek je bolje sprečiti posledice, nego lečiti nastalu štetu. Tradicionalna medicina ima rešenje za svaki problem. Ovaj napitak će na najbolji način očuvati zdravlje bubrezga i sprečiti nastanak kamena.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Čaj od peršuna čini čuda za ovaj organ. On je blagi diuretik i antiseptik koji pomaže čišćenju tela od štetnih stvari. Takođe, peršun sadrži esencijalne nutrijente koji pomažu radu bubrega, a uspešno sprečava nastanak bubrežnog kamenca i infekcija.

Za pripremu ovog čaja najbolje je koristiti sveži peršun, a može se upotrebiti i njegov koren.

Dovoljno je jednu kašiku svežeg iseckanog peršuna preliti s 200 ml ključale vode i pustiti 5 minuta da odstoji, pa procediti. Preporučena doza je do 3 šolje nedeljno. Možete ga piti u bilo koje doba dana osim kasno uveče.

Zdravlje bubrega se narušava i svakodnevnim navikama. Iz tog razloga povedite računa o:

  • Količini unosa soli,
  • Hidriranju tela dovoljnom količinom vode,
  • Konzumaciji alkohola i cigareta,
  • Fizičkoj aktivnosti
  • Broju sati sna

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Na vrh