Connect with us

Ljekovito bilje

Upala slijepog crijeva – Narodno liječenje – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Kod upale slijepog crijeva osjeća se bodac s desne strane u trbuhu, posebno kada se desnom nogom makne. Dalje se pati od mučnine, dolazi od neuredne stolice, naslaga tvrde izmetine, ili kada se proguta koštica od naranče, limuna, trešnje…Također i nahlada može biti uzrok zbog čega dolazi do upale i gnojenja sluznice u crijevima. Ako se upala ne liječi, može doći do puknuća slijepog crijeva zbog toga se preporučuje čaj protiv upale slijepog crijeva.

Kada se oćuti takva bol, treba odmah uzeti do četvrt litre čistog ulja. Tko ne može piti ulje, neka rukom stisne nos i proguta i odmah neka toga proguta žlicu soka od limuna da očisti usta. Bolesniku treba dati i 2-3 klizme uzastopce s mlakom vodom i malo sapuna.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Ako nema temperature, treba na trbuh stavljati tople obloge od octa i vode ili kuhanog lanenog sjemena i mijenjati ih svakih 20 minuta dok bol ne umine. Ne prijaju li bolesniku topli oblozi, stavljaju mu se hladni od ilovače razmućene s octom i vodom. Ti hladni oblozi stavljaju se bolesniku i onda kada temperaturu ima. Isprva, dan-dva, mijenjaju se čim postanu vrući, a kasnije se po 2 sata ostavljaju.

Čaj protiv upale slijepog crijeva

Svaki dan treba dati bolesniku 4-6 žlica ulja i svaki sat po žlicu čaja. Čaj protiv upale slijepog crijeva priprema se na od:

  • 6 grama cvijeta od crnog trna (Prunus spinosa L)
  • 6 grama krkavine (Rhamnus frangula L)
  • 6 g kantarije (Erythraea Centaur Pers.)
  • kadulje 6 grama (Salvia officinalis L)
  • 4 mala žlica samljevenog kumina (Carum carvi)
  • 1 litar vode
  • kipućom vodom preliti i 10 minuta kuhati
  • procijediti i pridodati 3 žlice meda i ponovno dobro prokuhati

Nakon 3 dana promijeniti čaj. Uzeti 10 g lišća od kupine (Rubus fruticocus) i pola grama praška od aloja (Aloe vulgaris Lam) na pola litre vode, vrućom vodom preliti i prokuhati. Tako pripremljen čaja daje se topal svako dva sata po jedna žlica, dva dana, onda se opet uzima prvi čaj. Na noge treba stavljati tople obloge, vruć crijep ili vruće boce (boce se napune vrućom vodom).

Prva 3-4 dana osim ulja i čaja ne treba ništa za jelo dati, poslije pomalo mlijeka i pasirane juhe od ječma ili riže. Bolesnik mora mirno ležati osam do četrnaest dana i strogu dijetu držati.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh