Connect with us
Blistava koža, zdrava i jaka kosa samo uz pomoć običnog sirćeta: Trikovi vredni zlata! - Ljepota i zdravlje

Ljekovito bilje

Uzmite luk i sirće i namažite: Ovo je pravo čudo, šta radi ova smjesa! – Ljekovito bilje

Narodna medicina može da rješi vaš problem sa staračkim pjegama

Doktor Dag Vilzin otkrio je moćno rješenje za brzo otklanjanje staračkih pjega. Pjege se pojavljuju i kod mlađih ljudi kao posljedica prekomjernog izlaganja suncu.

Doktora morate konsultovati ako primjetite:

  • Da pjege brzo rastu
  • Crvenilo, krvarenje, svrab i osjetljivost kože
  • Da su mrlje mnogo tamne

Međutim, ako imate jednostavne staračke pjege, možete ih ukloniti i prirodnim receptima. Američki lekar Dag Vilzin otkrio je prirodno, brzo i moćno rješenje koje pomaže pri otklanjanju staračkih pjega.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Lijek se sastoji od jabukovog sirćeta i soka od luka. Luk je bogat antioksidansima koji neutrašlišu slobodne radikale. Iako jabukovo sirće sadrži alfa hidroksi kiseline, one efikasno ubijaju mrtve ćelije i podstiču pojavu novog, zdravijeg sloja kože. A mješanje ova dva sastojka čini odlične rezultate za zdravlje kože.

Priprema:

Operite luk i isjecite ga na kriške. Stavite u blender i dobro sameljite. Zatim dodajte domaće jabukovo sirće i još malo mješajte u blenderu. Koristiti približno istu količinu sastojaka. Poslije toga nanesite smjesu na pamučnu krpu pa stavite kao oblog na ruke i mjesta gdje imate staračke pjege. Ostavite da djeluje 30 minuta. Zatim temeljno isperite mjesto hladnom vodom. Ako vam preostane smjese, čuvajte je u frižideru u tegli do 20 dana.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh