Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Vodena bolest Sadik Sadiković

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Vodena bolest dolazi zbog grušanja krvi kao posljedica bolesti bubrega i bolesti srca, zbog loše krvi i loših sokova u tijelu, koji sprječavaju izlučivanje plinova, rad srca i cirkulaciju krvi. predznaci vodene bolesti obično su: veliki umor i malaksalost čitavog organizma, napuhano lice, prsti, ručni zglobovi i noge dalje od koljena. Bolesnik je vrlo neurozan, pati od nesanice, daha mu nestaje, jako omršavi, što se opaža na dijelovima tijela koji nisu otečeni. Mokraća se slabo odvaja, probavni organi ne funkcioniraju, a koža postaje siva i hladna. pritisne li se prstom na otečeno mjesto, otisak se vrlo polako gubi. Kod vodene bolesti ne smije se bolesnik služiti vrućim banjama, niti parenjem, već uvijek hladnom vodom.

Prvih 14–20 dana dnevno se čitavo tijelo 3–4 puta opere s pola vinskog octa i pola vode. Ocat oživljuje živce, jača organizam, čisti pore i pospješuje tim jače izlučivanje loših sokova iz tijela. pranje blago podražuje živce, a time se postiže da već mlohavi organi počinju obavljati svoje funkcije. Krv stane pravilnije cirkulirati i kroz tijelo struji ugodna toplina. Kada se nakon pranja i hladnih polubanja od 10 sek. do 1 min. prvi put znoj pojavi, znak je da je slomljena oštrica bolesti. Uz pranja i polubanje treba dnevno dobro prožvakati i pojesti 12–15 svježih boba smrekovih i tri puta dnevno uzeti na vrhu noža praška od kravojca i po 3 manje šalice čaja od 10 žlica tucanog konopljinog sjemena. Konoplja se potopi 2–3 sata u 1 litru mlijeka, nakon toga se kuha 10 min. s 4 žlice meda. 

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Uz to treba dnevno piti po 2 čaše vina od ružmarina ili brezova lišća, uvijek samo po gutljaj. Ovo vino jača srce i pospješuje jače izlučivanje mokraće. 3–4 šake brezovog lišća prelije se zdravim vinom i kuha poklopljeno s ¼ kg meda 2 ½–3 sata. Za vino od ružmarina uzme se ¾ boce zdravog vina i napuni boca do grla suhim ili svježim grančicama ružmarina. Nakon 5–6 dana rabi se za piće. protiv žeđi treba usta i grkljan po nekoliko puta izmućkati i izgrgljati hladnom vodom. voda se ne smije piti. Nakon 20 dana treba s pranjem prestati, polubanje dnevno i dalje uzimati. tjedno do tri puta umotati tijelo u hladnu plahtu umočenu u odvar slame od zobi, trine ili u pola vinskog octa i pola vode. Oblog mora dobro uz tijelo prionuti, i svaku nogu treba posebno umotati. preko ovog obloga treba staviti suhu plahtu i jako toplu vunenu deku, da zrak ne može doprijeti. Oblog se ostavlja 1–1 ½ sata. Uz te obloge treba polijevati koljena, leđa i bedra dva puta tjedno i dva puta gornje tijelo od 8–10 sek.

Uz to treba dati bolesniku svakog sata po jednu žlicu čaja: po 10 grama lišća od kravojca, zelenog peršina i vrhova mladih kopriva, 6 grama preslice, 4 grama pelina i 6 grama korijena iđirota. Korijen se preko noći potopi u četvrt litre vode, a trave u tri četvrt litre vode. trave se s 4 žlice meda kuhaju 5 minuta, a korijen 15 minuta, nakon toga ocijede se i zajedno pomiješaju. Dnevno treba svježi čaj kuhati. to se čini dok se posve ne ozdravi. Bolesnik ne smije jesti mesa ili piti kave, čaja i alkohola. hrani se mliječnim jelom, kuhanom pšenicom, ječmom, prekrupom od zobi, žgancima, zeleni s uljem i kuhanim jabukama. Dnevno treba uzimati ukuhane bobe od aptovine ili bazge po 2–3 mala tanjurića. izvrsno djeluju za odvajanje mokraće.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh