Connect with us

Ljekovito bilje

VREME JE DA SE OKRENEMO DREVNOJ MUDROSTI :Indonežanski džamu sok je garancija večne mladosti i zdravlja! – Ljekovito bilje

Ovo tradicionalno indonežansko piće postoji vekovima, ali sada je postalo popularnije nego ikad širom sveta. Ovaj prirodni tonik ima niz neporecenjivih blagodeti.

Ovo tradicionalno indonežansko piće postoji vekovima, ali sada je postalo popularnije nego ikad širom sveta. Ovaj prirodni tonik ima niz neporecenjivih blagodeti.

Džamu je obično mešavina sveže kurkume, đumbira, limuna i vode sa medom koji se dodaje za slatkoću. Mnogi Indonežani svakodnevno piju piće napravljeno po receptima koji se prenose s kolena na koleno. Jedna od sorti naziva se „majun“ – a priprema se na bazi kokosovog mleka i začina poput cimeta, kardamoma, karanfilića, muskatnog oraščića, korena đumbira i kurkume.

Džamu je hiljadugodišnja indonežanska wellness tradicija koja predstavlja radost kao temelj blagostanja. Zemlja poznata kao Ostrvo začina već vekovima ima recepte koji su utkani u tradiciju drugih azijskih regija.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Protivupalna svojstva

Džamu sadrži antiinflamatorne sastojke, među kojima je najjači kurkuma. Kurkumin je odgovoran za bogatu žutu nijansu začina i njegova posebno vredna svojstva. Đumbir takođe sadrži jedinjenja zvana gingeroli – i oni su obdareni istim svojstvima.

Antioksidanti u sastavu

Kurkuma sadrži i kurkuminoide koji deluju kao antioksidanti i zbog toga usporavaju proces starenja. Antioksidanti su odgovorni za sprečavanje oštećenja slobodnim radikalima, što može prouzrokovati razornu štetu na telu. S tim u vezi, kurkuma je jedinstveni sastojak.

Antivirusna svojstva

Đumbir je prirodno obdaren sposobnošću da se bori protiv svih vrsta virusa, sprečavajući njihov dalji prodor u ćelije. Koren đumbira koristi se u narodnoj medicini hiljadama godina, kao jedan od najefikasnijih i najvažnijih biljnih lekova.

Antibakterijska svojstva

Sirovi med obdaren je najvažnijim antibakterijskim svojstvima iz prirode. Ovaj proizvod je posebno koristan za ljude koji imaju gastrointestinalne probleme.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh