Connect with us

Priroda i zdravlje

ZAŠTO SU PODGREJANA JELA BEZVREDNA, PA ČAK I ŠTETNA – Rudolf Brojs

Ovaj članak objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

Naučnici su sa 150 miševa izvršili sledeći opit: 50 ih je dobijalo sveže kuvanu hranu, za drugih 50 miševa hrana je ostavljena da se ohladi 20 minuta, a onda podgrejana i data im za jelo. Kod treće grupe od 50 miševa, jela su ostavljana da se hlade pet sati, a onda podgrejana i data životinjama. Pazite šta se dogodilo: svih 50 miševa iz treće grupe uginulo je u roku od mesec dana zbog raspadanja tkiva. Jedan od njih je u roku od dva sata izgubio sve dlačice na celom telu, da bi posle sledeća dva sata i uginuo. Drugi su izgubili odumrlu nogu, rep ili uši, pa su zatim i sami uginuli. Drugi su jednostavno naprasno uginuli, iako se spolja ništa nije videlo. Te miševe su zatim secirali, pa je utvrđeno da se kod nekih jednjak razdvojio na mestu raspadanja tkiva, ili da bubrezi nigde nisu bili zarasli.

Kod grupe miševa kojima su se jela hladila samo 20 minuta, a onda podgrejavala, trajalo je tri meseca dok i sami nisu uginuli na isti način. Znači, svi su uginuli od raspadanja tkiva. Prvih 50, koji su dobijali sveže kuvanu hranu bili su potpuno zdravi i posle tri godine!

Kada osetimo glad, to je znak da je odumro izvestan broj ćelija, koje se ponovo nadoknađuju svežom hranom. Međutim, ako jedemo podgrejanu hranu, ili onu koja se ponovo zagreva do ključanja, dakle hranu siromašnu vitaminima, tada se te ćelije, u stvari, za dugo ne nadoknaduju. Prema tome, podgrejana jela  ne samo što su bezvredna, nego mogu čak biti i štetna.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Podgrejana jela samo su beskorisne namirnice (balast). ali ne više životne namirnice! Životne namirnice su samo one od kojih se može živeti. Podgrejane namirnice samo popunjavaju rupe i gase osećanje gladi, ali od njih se ne može živeti. U kategoriju podgrejane hrane ubrajaju se već i duboko zamrtnuta gotova jela.

Postoje Ijudi koji će reći da mi ne jedemo samo podgrejana jela. Na to mogu da odgovorim da se u takvom slučaju ne nadoknađuju sve ćelije koje svakodnevno odumiru. To možemo uporediti sa krovom pokrivenim crepovima. Na primer, oluja skine sa krova 10 crepova, a mi zamenimo samo 8. Na taj način — lako je izračunati — uskoro nećemo više imati krov nad glavom.

Prema tome zapamtimo: Nikada više podgrejana jela!!

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh