Connect with us

Ljekovito bilje

ZOVU JE ZELENA INFUZIJA Sprečava bolesti i detoksikuje organizam

Ima i gvožđa, a bogata je i belančevinama, kojih se u samo jednoj kašičici praha spiruline nalazi čak šest grama, koliko i u jednom jajetu.

Zagovornici zdrave hrane iz celog sveta već godinama spominju spirulinu. Ova namirnica s razlogom je stekla reputaciju superhrane. Reč je o plavozelenoj algi koja raste u slatkovodnim jezerima, prirodnim izvorima i okeanima u suptropskim i tropskim klimatskim uslovima.

U mestima središnje Afrike poznata je već vekovima.Zdrava je zbog korisnih masnih kiselina, visokog nivoa antioksidansa i brojnih hranjivih materija. U njoj se nalaze kalcijum, kalijum i magnezijum, koji su ključni za mišiće, kosti i zdravlje srca, dok je vitamin B odgovoran za energiju. Ima i gvožđa, a bogata je i belančevinama, kojih se u samo jednoj kašičici praha spiruline nalazi čak šest grama, koliko i u jednom jajetu.

Spirulina povećava nivo energije, podstiče detoksikaciju, pomaže u kontroli apetita i smanjuje holesterol, ali može sadržati štetne toksine zbog uzgoja u vodama širom sveta, od kojih su neke zagađene. Zato je pre konzumiranja uvek potrebno proveriti poreklo ove alge, piše The Sun.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh