Connect with us

Korisni saveti

Zubar Otkriva Tajnu Savršenog Osmeha: Greške u Pranju Zuba koje Odmah Treba da Ispravljamo

O mislima o zubima obično razmišljamo onako usput, ali stomatolog Sahil Patel otkriva da se krije jedna važna tajna za savršen osmeh. Svi smo čuli da zube treba prati redovno, ali greške koje pravimo prilikom ovog svakodnevnog rituala mogu nas koštati blistavog osmeha.

Patel otkriva da mnogi od nas prave jednu ključnu grešku: kvašenje četkice pre nanošenja paste. Da, dobro ste pročitale. “Ako redovno kvasite četkicu za zube pre nanošenja paste, zapravo je razređujete. Pasta za zube već ima sve što joj treba. Ako je četkica mokra, stvaranje pene će se ubrzati, a vi ćete je ispljunuti pre vremena”, objašnjava Patel.

Nije samo u kvašenju četkice gde pravimo greške. Patel ističe da mnogi od nas nisu ni svesni kako pravilno očistiti zube. Tajna je u početku čišćenja od najudaljenijih zuba. “Preporučujem da počnete od poslednjih zuba jer su oni često izazovniji za čišćenje. Ako počnete od prednjih, postoji veća šansa da će zadnji ostati nepravilno očišćeni”, objašnjava.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Sada kada znamo ove male tajne, vreme je da zasijamo sa savršenim osmehom! Pridržavajmo se ovih saveta, jer svi znamo da je osmeh najlepši aksesoar.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Korisni saveti

Na vrh